В знак на солидарност с украинския народ студентите  от Американския

...
В знак на солидарност с украинския народ студентите  от Американския
Коментари Харесай

Студенти от АУБ организират протест срещу войната

В знак на взаимност с украинския народ студентите  от Американския университет в България провеждат митинг против войната.
Университетската общественост започва и  благотворителна акция в  помощ  на  украинските и съветски студенти.

„ Американският университет в България строго осъжда  войната в Украйна и показва безрезервната си подкрепа  към украинския народ в тези  трагични  времена. В същото време  показваме съпричастността си към  почтените хора и от двете  страни, които дават свидни жертви в тази безсмислена война “, написа в обръщението си  президентът на АУБ доктор Дейвид Еванс.

Мултинационалността на висшето учебно заведение постоянно е била образец за съдействие, почитание към разнообразни култури, съгласие и мир.  

25 украински и 12 съветски студенти се образоват сега в Американския университет. 

Техните сътрудници, другари и преподаватели провеждат митинг против войната, като в 16.30 часа ще се съберат пред студентския център „ Америка за България “.

" Ние сме доста сплотена общественост и считам, че по подобен метод можем най-добре да изразим нашата взаимност с украинския народ .

За мен е ужасяващо да видя, че толкоз покрай България се развива подобен огромен боен спор.

Аз съм бесарабски българин от Одеската област и околните ми напуснаха Одеса и се скриха в едно село при баба ми. Там е по-безопасно. Много ми се желае да бъда с тях.

Иска ми се да има по-малко президенти като Путин. Това не е война на съветските хора, а на държавното управление на Путин ", това споделиха пред БНР студенти от АУБ.

Университетската общественост започва и благотворителна акция за студентите от Украйна, като прикани за даряване на средства, нужни за продължение на тяхното образование.

На 8 март в Студентския център  ще бъде подредена и  благотворителна галерия с творби на изкуството, направени от дамите в университета. 

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР